Békés Városi Püski Sándor Könyvtár

Hírek

Latin-Amerikába "utazhattak" a könyvtár látogatói

Feltöltve: 2013.Mar.05 ( K ) 09:00 | megtekintve: 1732 alkalommal
Az esemény kezdetének időpontja: 2013.Mar.02 ( Szo ) 15:00


2013. március 2-án a könyvtár olvasótermében Soltész Béla képes beszámolójára és könyvbemutatójára került sor. Könyvének címe Clandestino, amely a Latin-Amerikában töltött egy év eseményeit mesélte el.

A száz képet bemutató előadáson ízelítőt kaptunk Latin-Amerika természeti, társadalmi jellemzőiből. Beszélt úti élményeiről, az ott élő emberek hétköznapjairól és ünnepeiről. Az előadást ételkóstoló követte, melynek keretében tortilla chipset kínáltunk paradicsomos salsával és mexikói esküvői süteményt. Az ételeket a Polgármesteri Hivatal konyhája készítette.


"Chilében láttam a virágzó sivatagot és a kikötői fókákat…
Bolíviában hegyi betegséget kaptam a só sivatagban és szerencsehozó lámaembriókat vettem a boszorkánypiacon. Megmásztam a világ legfiatalabb vulkánját Mexikóban, és a tetejéről láttam az éjszakai marihuána szüret villódzó fényeit. Megittam rengeteg tequilát, ettem kukacot, szöcskét, hangyát, kukoricapenészt és kaktuszt. Türelmesen vártam, hogy a símaszkos zapatista gerillák megvizsgálják az útlevelemet. Kubában megnéztem Fidel épülő (vagy nem épülő) mauzóleumát, és találkoztam egy orvosból lett parkoló őrrel, aki huszonöt év múltán is az egykor volt magyar szerelmét siratta. Costa Ricában lajhárokra lestem az éjszakai őserdőben.
Hát ilyen dolgok történtek velem egy év alatt Latin-Amerikában."Kapcsolódó képek