Békés Városi Püski Sándor Könyvtár

Hírek

Mesepszichológia - Dr. Kádár Annamária

Feltöltve: 2013.Oct.14 ( H ) 15:34 | megtekintve: 2885 alkalommal
Az esemény kezdetének időpontja: 2013.Oct.12 ( Szo ) 17:30


2013. október 12-én az Őszi Könyvtári Napok keretében a könyvtár vendége volt Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus, a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségének vezetője.

Előadásának címe, amely egyben a hónapokig sikerlistákon szereplő könyvének is címe: Mesepszichológia.
Kádár Annamária magával ragadó stílusa, temperamentuma elvarázsolta a közönséget. Beszélt arról, hogy a mese az érzelmi intelligencia fejlesztésének legfontosabb eszköze, olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben.
Szólt arról is, hogy "Kutatások igazolják, hogy az életben való beválásunk nem csak értelmi képességeinken múlik. Az igazi sikereket és - ami még fontosabb! - a belső harmóniát, az önmagunkkal való elégedettséget csak akkor érhetjük el, ha képesek vagyunk felismerni a magunk és mások érzelmeit, kapcsolatokat teremteni, konfliktusokat kezelni, együttműködni, segítséget kérni, vágyainkat késleltetni, kitartani… Vagyis, ha fejlett az érzelmi intelligenciánk."
A szép számú, szülőkből és szakemberekből álló közönség nagy érdeklődéssel hallgatta a pszichológusnőt, aki előadás után kérdésekre válaszolt, majd könyvét dedikálta, mindenkinek kedves útravalóval.Kapcsolódó képek