Békés Városi Püski Sándor Könyvtár

Hírek

Családfakutatás

Feltöltve: 2015.May.13 ( Sz ) 13:10 | megtekintve: 2705 alkalommal
Az esemény kezdetének időpontja: 2015.May.11 ( H ) 16:00


2015. 05. 11-én, a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár olvasótermében továbbra is ŐSEINK NYOMÁBAN címmel családfakutatásról hallhatott előadást az érdeklődő közönség.

Békefi Miklós szabadúszó média specialista, a FamilySearch.org hivatalos fordítója és Elder & Sister Broadhead UNSZJKE családtörténeti programfelelős, FamilySearch.org kapcsolattartó bevezette a hallgatóságot a FamilySearc.org világába, megtudhattak keresési praktikákat, megismerhették a mormon egyház családfakutató programját.

Molnár Máté a Békési Református Egyház segédlelkésze ismertette a családfakutatás hagyományos lehetőségét a Békési Református Egyháznál, valamint néhány, egyházi tulajdonban lévő születési, halotti és házassági anyakönyvbe tekinthettek be a résztvevők.

Gurzó Klára a Békés Megyei Levéltár Békési Fióklevéltára segéd levéltárosa, családfakutató a családfakutatás lépéseit, praktikáit ismertette, példákkal, gyakorlati tanácsokkal és érdekességekre hívta fel a figyelmet. Mindenkit buzdított saját családfa elkészítésére.

A könyvtárban ősszel indul a Családfakutatók klubja!

Az összejövetelek lehetőséget adnak majd az egyéni kutatások megbeszélésére és gyakorló alkalmak is lesznek.

Rendezők:

Dimitrov Beáta rendezvényszervező, családfakutató

Békés Városi Püski Sándor KönyvtárKapcsolódó képek