Békés Városi Püski Sándor Könyvtár

Hírek

Kicsiny ékszerdoboz Békés szívében - könyvbemutató

Feltöltve: 2017.Dec.01 ( P ) 11:33 | megtekintve: 1033 alkalommal
Az esemény kezdetének időpontja: 2017.Dec.11 ( H ) 16:30


Különleges jubileumi kiadvánnyal készül a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum az adventi időszakra.

A békési ortodox egyházközség közel 230 évét feldolgozó könyv jelenik meg a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum és a Békési Román Nemzetiségi Önkormányzat összefogásának köszönhetően. Az időszerűségét nemcsak a közelgő jubileumi év adja, hanem az is, hogy eddig még nem jelent meg olyan összefoglaló munka, ami az alapítók letelepedésétől kezdve, az egyházközség tulajdonában lévő szakrális tárgyak és a román nemzetiségű görögkeletiek vallási hagyományáig terjedően ismertetné az egykor virágzó egyházközösség életét.

Szojka Petronella szerző egy olyan a "kicsiny ékszerdoboz" belső tereit bemutató – régóta várt - képekkel gazdagon illusztrált könyvet állított össze, ami nem csak érdekes levéltári információkat tartalmaz, hanem olyan tárgyak fényképét is, amelyek most már csak a gyulai Román Ortodox Egyház Levéltárában találhatóak meg.

A könyvbemutató 2017. december 11-én (hétfő) 16:30 órakor kezdődik a Püski Sándor Könyvtár olvasótermében, ahol természetesen a kötet megvásárlására is lehetőség nyílik. (A kötet ára várhatóan 1.200,-Ft lesz.)