Békés Városi Püski Sándor Könyvtár

Hírek

2021-ben még több kikapcsolódást kínál a „Nebuló” bérlet.

Feltöltve: 2021.Feb.02 ( K ) 09:54 | megtekintve: 480 alkalommal

Már a korlátozások feloldására készülve módosítottuk a békési gyermekes családok számára meghirdetett korábbi kedvezményünket- fogalmazott Kálmán Tibor polgármester.

Noha a tél még javában velünk van, gondolatban már sokan a nyár felé fordulunk, bízva abban, hogy újra szélesre tárul körülöttünk a világ. A családokkal együtt városunk intézményei is készülnek a nyitásra. „Nebuló” néven bővítjük a korábban 4 az 1-ben néven meghirdetett kedvezményrendszerünket, melyet 3-10 éves korú gyermeket nevelő családok igényelhetnek.

Fontosnak tartom, hogy a Békésen található számos intézmény szolgáltatásai elérhetőek legyenek a helyi családok számára. Használjuk ki lehetőségeinket, ismertessük meg értékeinket gyermekeinkkel! – mondta el a városvezető.

A szociális támogatási forma révén a bérlettel a kedvezményezett gyermek vagy gyermekek, valamint a családból egy szülő ingyen veheti igénybe a Dánfoki Üdülőközpont (20 alkalom), az uszoda (10 alkalom), a Jantyik Mátyás Múzeum (10 alkalom) és a Városi Püski Sándor Könyvtár (10x1 óra internet) szolgáltatásait.

A bővítés lényege, hogy immár évente két alkalommal igényelhető a fenti kedvezményre jogosító támogatás a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán mindazon családok számára, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 600%-át.