Békés Városi Püski Sándor Könyvtár

Online kiállítások - Püski Sándor

Békés Városi Püski Sándor Könyvtár

Névadó ünnepség

2010. január 1-én könyvtárunk hivatalosan felvette a legendás könyvkiadó, Dr. Püski Sándor nevét.

2010.02.07-én a névadó ünnepségre zsúfolásig megtelt az intézmény

"A békési könyvtár olyan személyiség nevét veheti fel, aki egyszerre kötődött ezer szállal a városhoz, s egyszerre tett rengeteget a magyar irodalomért, illetve könyvkiadásért" - vezette be az ünnepséget Erdősné Sági Mária, az intézmény igazgatója.

Erdős Norbert alpolgármester, beszédében a békési születésű dr. Püski Sándor életútját méltatta - "Egy egész könyvtárat megtölthetnék azokkal a művekkel, amelyek részei a kiváló személyiség életművének" - fogalmazott.


A Békési Újság 2010. február 10-i számában olvashattunk írást az ünnepségről Szegfű Katalin tollából.

"Szintén Püski Sándorra emlékezett Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke. Püski István, a névadó személyiség fia ezután elmondta, hogy mindenképpen folytatják szüleik életművét. Felhívta a figyelmet arra is, hogy édesapja mindig sokra tartotta azokat, akik a földet megművelik. Ez is a magyar kultúra fontos része, amelyet őrizni kell - tette hozzá." (Püski Sándor nevét vette fel a békési könyvtár P.G. Forrás)


Zentai Péter László, Püski István és Püski László a névadó ünnepségen.

Névtábla avatása 2010 júniusában

A 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok megnyitója, valamint a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár névtáblájának avatása, melyről Izsó Gábor polgármester és Erdős Norbert Békés és Térsége Országgyűlési Képviselője rántja le a leplet.


Püski Sándor születésének 100. évfordulója

Emlékműsor Dr. Püski Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából 2011. február 4.-én Ünnepi köszöntőt mondott Izsó Gábor, Békés város polgármestere.

Vendégeink voltak: Maczkó Mária Magyar Örökség és emeRTon –díjas népdalénekes, Szabó András előadóművész és Medvigy Endre irodalomkutató, a Kárpát –medencei Irodalmi Társaságok Szövetségének elnöke.


Izsó Gábor Békés város polgármestere a megnyitóbeszédet mondja


Izsó Gábor és a Püski család


Az ünnepség résztvevői


Az ünnepség résztvevői

2012. június 14.

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából Dr. Cey-bert Róbert Gyula Megszólalnak a jelképek című könyvének bemutatójára került sor az olvasóteremben. Közreműködött: Püski István, a Püski Kiadó igazgatója.

2013. június 13.

2015. június 8.

A 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok békési rendezvényeinek záró programja a Püski Kiadó két új könyvének bemutatója volt 2015. június 8-án a könyvtár olvasótermében.

A Kiadó az Ünnepi Könyvhétre jelentette meg Püski István, Gulay István: "Ismertem az írók körüli mágneses teret" c. könyvének I. kötetét. A számos eredeti dokumentum másolatát tartalmazó több kötetesre tervezett mű Dr. Püski Sándor munkásságának, hagyatékának szeretne méltó emléket állítani. A kötetet bemutatta Püski István, Dr. Püski Sándor fia, a kiadó igazgatója.

A következő könyv Cey-Bert Róbert Gyula: Koppány - A Fény harcosa c. történelmi témájú sorozatának harmadik kötete. A kötetet bemutatta a szerző, Dr. Cey-Bert Róbert Gyula, a Kodolányi Főiskola professzora.