Békés Városi Püski Sándor Könyvtár

    Europe Direct

    Olvasóteremben található külön gyűjtemény a Europe Direct Információs Alpont. Feladata az Európai Unióval kapcsolatos dokumentumok, információk szolgáltatása minden érdeklődő részére. A tájékozódást ingyenes információs kiadványok, egy-egy téma alaposabb tanulmányozását pedig szakkönyvek, folyóiratok és interneten található EU-s információk segítik.

    A dokumnetumok zárva tartás idejére kölcsönözhetők.

    Általános és gyakori kérdésnél azonnali választ tudunk adni. Bonyolultabb kérdések esetében is igyekszünk - várakozás után - a választ megadni vagy a probléma megoldásához vezető legrövidebb utat megmutatni. Itt bárki tájékozódhat az Európai Unió tevékenységeiről és azokról a lehetőségekről, amelyekkel uniós polgárként élhet. Érdekelje bár az EU története, működése, intézményei, vagy pedig egy másik tagországbeli munkavállalás, továbbtanulás, esetleg a nyaralás alatti egészségügyi ellátás, netán az elérhető pályázati lehetőségek - érdemes hozzánk fordulnia.

    "Népek, hagyományok" című rendezvénysorozatunkkal az uniós országok történelmének, kultúrájának, hagyományainak megismertetésére törekedtünk. Régebbi rendezvényeinkről információk (hírek és fotók) a Hírek menüpontban kereshetők.