info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Süti-party és receptcsere


Forrás: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
Helyszin: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
2011. október 3-án az Országos Könyvtári Napok programjai keretében a Békés Városi Püski Sándor Könyvtárban ismét találkoztak a sütemények kedvelői. A süti- parti és receptcsere ez évi témája: „A család kedvenc kőttese” volt.

A bemutatóval, kóstolóval egybekötött sütőversenyen elsősorban a hagyományos békési kőttesekkel találkozhattak az érdeklődők. A finom kőttesek készítői jutalomban részesültek, ami a témához kapcsolódóan természetesen szakácskönyv vagy naptár volt. A program célja, hogy megőrizzük és továbbadjuk anyáink, nagyanyáink örökségét, tudását, sütési fortélyait, ízeit, a helyi hagyományokat. Az első díjas így vall süteményéről: "Az az egyik legfontosabb kritérium, hogy jó nagy harapnivaló legyen a bukta! Hogy frissen harsogjon a fogunk alatt a tészta roppanása. És várjuk, mikor érünk el az igazi békési üstben főtt szilvalekvárhoz, mert azzal együtt igazi az íz harmónia. ....Ez a bukta nem falatka! Aki ebből egyet-kettőt megeszik, jól is lakik, mint a duda!"

Helyezések:

I. Isteni szilvalekváros bukta készítője: Csontos Lajosné

II. Kelt ostoros rétes (kalács) készítője: Balogh Zsigmondné

III. Almás lepény készítője: Nagy Szilvia

IV. Karácsonyi kalács készítője: Szekerczés Sándorné

V. Kuglóf dió töltelékkel készítője: Marsi Ferencné

Különdíjak: Reform sütemény: Kapros túrós lepény készítője: Hidvégi Mária

Legfiatalabb versenyző: Lekváros papucs készítője: Pap Zsuzsanna

A jó hangulatú kóstoló után ötletekkel és receptekkel gazdagodva a jövő évi süteményt fontolgatva köszöntek el a résztvevők. Minden sütő asszonynak gratulálunk és köszönjük a tésztákat.

Tételek: 1 - 20 / 53 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!