info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Ízig-Vérig BÉKÉS-Könyvátadó és Kiállítás


Megjelent: 2017 December 7. ( Csütörtök ) 23:31
Módosítva: 2017 December 8. ( Péntek ) 09:15
- Miről szól az Ízig-vérig Békés című könyv?

Rólunk, békésiekről. Arról, hogy kik vagyunk, hol élünk, hogyan élünk, milyen természeti környezet, milyen épületek vesznek körül, milyen közösségek tagjaiként éljünk mindennapjainkkal, kik azok, akikre büszkék lehetünk, mik a hagyományaink. Hogy mi tesz minket, békésieket egyediség és összetéveszthetetlenné – mondta el mások mellett a kiadvány szerkesztője a december 7-i könyvbemutatón. Szegfű Katain hozzátette, hogy az összefogásból, egy társadalmi szerkesztőbizottság lelkes és ingyenes munkájával megszületett 192 oldalas, keményfedeles, exkluzív kivitelű és mindössze 1580 Ft-ért megvásárolható lokálpatrióta szemléletű könyv a mai Békést mutatja be, amelyből elmaradhatatlan az alapot adó múlt is, annak eredményei, értékei. Szinte hiánytalanul benne van mind a 44 békési helyi érték, melyet eddig azonosítottak, megneveztek.

Az ünnepi műsorban a Bereczki-Lázár Anita, az Alapfokú Művészeti Iskola tanára és Hagymási Réka hegedűs növendék, valamint békési dalcsokrával az idén negyvenéves Békési Hagyományőrző Dalkör lépett fel.

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központban megtartott könyvbemutató egyben kiállításmegnyitó is volt. Gazsó Jánosnak, a Békési Fotós Klub egyik vezetőjének szintén Ízig-vérig című tárlata nyílt meg. Gazsó János és Apáti-Nagy Lajos fotói teszik még értékesebbé a most kiadott könyvet. Közel 250 fényképfelvétel található a kiadványban, amely egyébként 1400 példányban jelent meg a Családért Alapítvány kiadásában. Már megvásárolható a Cerka papírboltban, a Fakuckó játékboltban, a Barta kereskedésben, a könyvtárban, az antikváriumban, az uszodában, a kulturális központban és a Civil Szervezetek Házában.

A képek akár eredeti méretben is elérhetőek a GA-Pix - Minden ami Fotó! weboldalon!

Tételek: 1 - 20 / 40 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!